Egy nagyon kedves családi vállalkozás, a Mojo Timber Kft. (Lepsény Tűzifa) teljes online jelenlétét kellett kialakítani, amely megfelel a jelenlegi elvárásoknak. Eredeti elképzelésként egy weboldal készítésével keresett meg Mónika, de hamar kiderült, hogy ennyi nem lesz elég, ezért valamivel összetettebb volt a feladat.

Logó

Rengeteg vállalkozás kezdi pályafutását profi logó nélkül, amivel egyébként nincsen semmi probléma. Vannak fontosabb feladatok az elején, de egy idő után elkerülhetetlen, hogy megbízzunk egy grafikust, aki elkészíti számunkra, cégünk legfontosabb grafikai elemét. Bevallom, ez már túlmutat a képességeimen, ezért felkértem Pesti Alexandra tervező grafikus-t, akit személyesen is ismerek. A végeredmény önmagáért beszél.

Facebook oldal

Sokan esnek abba a hibába, hogy egy profilt hoznak létre vállalkozásuknak. Egy céges facebook oldalnál látjuk a statisztikákat, valamint, ha hirdetjük vállalkozásunkat, lehetőségünk van képpont (pixel) követőkód elhelyezésére a weboldalon, amely nélkül nem tudunk élni a remarketing eszközökkel. A jelenlegi hirdetési árakat és vásárlói szokásokat figyelembe véve ez kidobott pénz lesz egy vállalkozásban.

Google Cégem

Olyan cégeknek, akiknek van fizikai boltjuk, bemutatótermük, vagy bármilyen módon helyhez vannak kötve és nem csak online végzik tevékenységüket, elengedhetetlen, hogy létrehozzák vállalkozásukat a Google Cégem – ben. Természetesen ez is beállításra került, hogy a környéken tűzifát kereső vásárlók könnyebben megtalálhassák őket.

A weboldal

Mondhatni szabad kezet kaptam a kialakítás tekintetében, így a főoldal Landing Page jellegű kialakítást kapott, ami jobb konverziót biztosít akár organikus, akár fizetett hirdetésből érkező látogatók esetében. Ezen felül kialakításra került egy Termékek oldal, ahol képekkel megtekinthetőek a megvásárolható termékek. A megrendelések elküldése egy egyszerű űrlap segítségével történik, ami csupán a legszükségesebb adatok megadását követeli meg. Kialakításra került a Blog szekció is, amely reményeim szerint a későbbiekben bővülni fog, ezzel támogatva az organikus elérések növekedését. Végeredményként egy jól strukturált modern megjelenésű letisztult weboldal készült el.