Egy autómentéssel foglalkozó vállalkozásnak weboldalt készíteni nem tűnik túl bonyolult feladatnak. Egésszen addig amíg nem szeretnénk hirdetni azt… Autómentés kulcsszóra röpködnek a 400-800 Ft-os CPC árak, így nagyon nem mindegy mit mutatunk a látogatóknak.

János azzal a problémával keresett meg, hogy csináltatott egy weboldalt ami nem hozza a várt eredményeket. A készítője vállalta a Google Ads hirdetés kezelését, valamint a weboldal elkészítését, ez utóbbit ingyen vállalta. Havi 20.000 Ft-ot kért a weboldal karbantartásáért, valamint a hirdetés kezeléséért. Azt tudni kell, hogy autómentés témakörben a hirdetésre hatalmas a verseny (4-800 Ft / kattintás, de egyes kulcsszavakra 1.000 Ft felett is fizethetünk) A weboldal finoman szólva is hagyott némi kívánni valót maga után, de ezt sikerült megfejelni több mint 120.000 Ft hirdetési költséggel, gyakorlatilag eredménytelenül.

Hogyan tovább?

A régi weboldalt rögtön dobtuk és rövid időn belül elkészítettem az újat (https://darazsautomentes.hu/), ezen felül a hirdetést is teljesen átalakítottam mert alapjaiban hibás beállításokkal üzemelt. Természetesen az elején nem hozott érdemi eredményt, de mára kezd beérni a munka. A hétvégék kiemelkedően jók és 3-4 telefonhívás is van, a hétköznapok még nem az igaziak, de idővel ezt is sikerül orvosolni. Jelenleg 85.000 Ft hirdetési költségnél tartunk, de a többszörösét sikerült ügyfelemnek megkeresni. A weboldal készítése persze nem volt ingyen, valamint a karbantartást és a hirdetést is a fenti összegnél többért vállaltam, de nem a megtérülő kiadás a drága, hanem az ablakon kidobott pénz!

darazs-automentes-referencia

UPDATE 01

A hirdetésekben megadott kulcsszavak minőségi mutatója nem túl rózsás, de jól látszik a statisztikákban, hogy a céloldallal kapcsolatos élmény ami a keresőóriás szerint nem megfelelő. Úgy gondolom, hogy a szövegezéssel lehet a probléma, annak ellenére, hogy megfelelőnek tűnik a kulcsszó sűrűség és megfelelően tagolt az oldal. A jelenlegi 600 szót tartalmazó landing oldalhoz hozzáírtam még 200 szót, így ezzel 800 szóra emeltem annak terjedelmét. Meglátjuk hogyan teljesít a jövőben.

UPDATE 02

Beigazolódni látszik a sejtésem a tartalom hosszát tekintve. Javult a minőségi mutató (sajnos még nem 10/10 de rajta vagyok!) Egyre jobb eredményeket hoznak a hirdetések, már a hétköznapokon is befut 2-5 megkeresés, de még korántsem dőlhetünk hátra, van még munka bőven!

Neked is segítségre van szükséged?

Keress meg bátran, kérj árajánlatot vagy csak beszéljünk pár percet a vállalkozásod problémájáról, hátha segítségedre lehetek!